Kenestä Veturi 2019?

Etsimme vuoden huipuinta vapaaehtoistoimintaa!

Osallistu ja äänestä nyt suosikkiasi ansioituneista pohjoispohjanmaalaisista toimijoista. Katso esittely-videot ja äänestä täällä.

Äänestys on auki 9.-22.4.

Vuoden Veturin ehdottamisaika päättyi 28.2.  Iso kiitos ehdottaneille! Saimme ehdotuksina upeat 46  vapaaehtoistoiminnan muotoa ja supersankaria. (Katso kaikki ehdokkaat täältä).  Näistä ehdokkaista valitsijaraati kokoontui valitsemaan 5 finalistia 11.3. Katso valitut finalistit TÄÄLTÄ

 

Etsimme:

Etsimme vapaaehtoistoiminnan muotoa, joka toimii tai vaikuttaa Pohjois-Pohjanmaalla. Lisäksi odotamme, että:

– Vapaaehtoistoiminta järjestetään suunnitelmallisesti ja järkevästi.

ja/tai 

– Toimijat pyrkivät yhteistyöhön muiden tahojen kanssa. Esimeriksi: muut järjestöt, pk-yritykset ja aktiiviset kansalaiset.

Vapaaehtoistoiminta voi olla organisaation järjestämä tai yksittäisten kansalaisten ylläpitämää.

 

Ehdota tai äänestä, voit itsekin voittaa

Kaikki ehdottajat ja äänestäjät voivat voittaa palkintoja. Arvomme osallistujien kesken kolme palkintoa: leffaliput, villasukat ja yllätys-kirjan. Osallistuaksesi arvontaan, muista täyttää lomakkeelle yhteystietosi. Voittajat arvotaan 23.4. ja heille ilmoitetaan 24.4.2019. Lue tarkemmat säännöt täältä.

 

Arjen supersankarit ansaitsevat kiitosta

Haluamme nostaa esiin parhaita vapaaehtoistoiminnan muotoja ja tekijöitä. Kiittää heitä, jotka tuovat hyvää mieltä ja iloa muille. Olisi hienoa, jos vapaaehtoistoiminnan muoto pyrkisi kehittymään ja viemään toimintamallejaan eteenpäin. Tänä vuonna haluamme tehdä näkyväksi erityisesti monien toimijatasojen välistä yhteistyötä ja verkostoitumista.

Otamme ehdotuksia vastaan koko helmikuun ajan, jonka jälkeen raatimme valitsee ehdotuksista 5 finalistia. Teemme finalistien toimintamuodoista esittelyvideot, joiden perusteella äänestäjät ja raati valitsevat omat suosikkinsa 22.4.2019 mennessä. Muista siis seurata kisan kulkua ja äänestää suosikki-finalistiasi kevään aikana. Voittaja, yleisön suosikki, sekä kaksi kunniamaininnan saajaa paljastetaan ja palkitaan juhlavasti keväällä. 

 

Vuoden 2018 voittaja toteutti 100 unelmaa

Vuolle Setlementti ry:n hallinnoima vapaaehtoistoiminnan verkosto VARES on palkinnut Vuoden vapaaehtoistoiminnanmuotoja jo 2009 lähtien. Vuotuisen kampanjan tavoitteena on nostaa esille ansiokkaita Pohjois-Pohjanmaalaisia vapaaehtoistoimintamuotoja sekä innostaa uusia ihmisiä mukaan toimintaan. Hyvien käytäntöjen jakaminen on yksi VARES-verkoston toiminnan periaatteista.  

Aiempien vuosien teemoina ovat olleet mm. laadukkuus, työelämävalmiuksien parantaminen ja vapaaehtoisten motivoiminen. Vuoden 2018 Veturiksi palkittu 100 unelmaa Ylivieska toteutti upean kampanjan, jonka puitteissa toteutettiin sadan ylivieskalaisen seniorin unelma.  

”Voittaja oli hieno esimerkki siitä, miten paljon hyvää saadaan aikaan yksinkertaisella toteutuksella, johon vapaaehtoisen on helppo lähteä mukaan.” 

Lue lisää viime vuoden palkituista täältä!Muokattu viimeksi: 09.04.2019