Tutustu yhteisiin materiaaleihin:

 

 

 

Vapaaehtoistoiminnan säännöstö

Materiaali 28.2.2018 koulutuksesta. Koulutuksen aiheina oli mm. vapaaehtoistoiminnan vastuut, salassapito, vakuutukset, vapaaehtoisten taustan selvittäminen sekä vapaaehtoisten palkitseminen ja kiittäminen verottajan näkökulmasta.

Vapaaehtoistoiminnan säännöstö_2018

 

Tuettu vapaaehtoistoiminta – avain osallisuuteen

Kansalaisareenan julkaisuja 3/2017. Tuetun vapaaehtoistoiminnan oppaan kirjoittamisessa on mukana Vuolteen VARES-verkoston Annukka Oksman-Hiukka, Pirjo Honkanen, Oulun Seudun Mäntykoti ry:n Ilonpisara-hankkeen Marjaleena Kyllönen sekä ODL:n ESIKOTO-hankkeen Anu Ylisaukko-oja, aiheena TuttaVa – vapaaehtoistoiminta maahanmuuttajien kotoutumisessa. Lue opasta tästä.

 

Sähköisiä kanavia ryhmätyöskentelyyn ja koulutuksiin

Sähköisiä, maksuttomia ryhmäläsiä ja koulutukseen osallistuvien osallistavia menetelmiä hyödyntäviä alustoja löydät listattuna alta:

  • Kahoot! – toteuta kysely reaaliajassa sähköisesti
  • Padlet – sähköinen post-it-lappualusta, jossa osallistujat voivat lisätä kuvia, kysymyksiä ja muita omia tuotoksia yhteiseen tauluun,
  • Powtoon – työväline lyhyiden esittelyvideoiden tai esityksien luomiseen

 

Vapaaehtoistyö – Tietotorin infopaketti

Vapaaehtoistyön tietopaketti demokratia.fi:n Tietotorilla. Tietoa mm. verotuksesta ja kulujen korvauksesta, hygieniapassista, työttömän oikeudesta tehdä vapaaehtoistyötä ja paljon muuta.

 

Vapaaehtoistyön vakuuttaminen

LähiTapiolan riskipäällikkö Jarno Rovan alustus vapaaehtoistoiminnan verkosto VARESin palaverissa. Vapaaehtoistyön vakuuttaminen

 

Voimaa verkosta – Sosiaalinen media vapaaehtoistoiminnan työkaluna.

Materiaalia 8.6 Valikko -seminaarin koulutuspäivältä. Voimaa verkosta- Diaesitys 8.6.2017

 

RIKOSREKISTERIOTE VAPAAEHTOISTOIMINNASSA (Linkki on korjauksen alla, tällä hetkellä ei avaudu)

Vapaaehtoisen rikosrekisteriotteen tarkistaminen VARES- verkoston koulutus, Maarit Saukko, RIKU
https://www.varesverkosto.fi/files/vet/vares/koulutusesitteet/rikosrekisteriote.pptx

 

Vapaaehtoistoiminnan kehittämisen adressi luovutettiin puolueille eduskunnassa 6.3.2015 

http://www.youtube.com/watch?v=R0uLXpJFgvg

 

Kanslaisraati-käsikirja. Opas kansalaisraadin järjestäjälle. 2015. Setlementtijulkaisuja 34. (12.1 MB)

Uusi paikallisuus -hanke, Setlementtiliitto. Vaasan yliopisto, Levon instituutti. 2015. ISBN 978-952-67735-9-9 (painettu) ISBN 978-952-7141-00-7 (pdf).

Setlementtiliiton julkaisema käsikirja on ensimmäinen suomenkielinen opas, johon on koottu kansalaisraadin järjestämisen käytännön ohjeet, vinkkejä ja esimerkkimateriaalia kansalaisraadin järjestämiseen. Opas pohjautuu Setlementtiliiton Uusi paikallisuus -hankkeen kokemuksiin raatien järjestämisestä ja deliberatiivisen demokratian ihanteisiin.

Käsikirja on tehty yhteistyössä Vaasan yliopiston Levon instituutin kanssa. Opas on tuotettu Raha-automaattiyhdistyksen tuella.

 

Talokävely ohjeet ja muu materiaali

Naapuriapu, Asukkaista turvaa toisilleen -hanke
Meritulli ja Heinäpään asukasyhdistys ry

 

Työttömän oikeus harrastaa vapaaehtoistoimintaa

Oikeus työttömyysetuuteen vapaaehtois- ja talkootyön aikana_diasarja (Linkki diasarjaan on korjauksen alla, tällä hetkellä ei avaudu) Diasarja Hyvän mielen talon järjestämästä koulutuksesta

Ohjeistusta TE-palveluiden nettisivuilta löytyy tästä linkistä.

 

Tutustu, seuraa ja parasta reilusti

www.yhteismaa.fi Suunnittelemme ja toteutamme yhteiskunnallisesti merkityksellisiä projekteja, palveluja ja tapahtumia. Toimintaa esitteli Jaakko Blomberg vapaaehtoistoimijoiden syysseminaarissa Tampereella 3.-4.11.

 

Tulevaisuuden tutkija Elina Hiltunen haastoi osallistujat pohtimaan tulevaisuuden ilmiöiden signaaleja  VARES-päivässä 18.2.

Elina Hiltusen diamateriaalin 3 avainta tulevaisuuteen löydät tästä.

 

 


Muokattu viimeksi: 04.08.2020