Vapaaehtoistoiminnan digitaaliset osaamismerkit

 

Mitä vapaaehtoistoiminnan digitaaliset osaamismerkit ovat?

Vapaaehtoistoiminnan digitaaliset osaamismerkit (Open Badges) ovat nykyaikainen, sähköinen tapa tunnustaa, tunnistaa ja esitellä vapaaehtoistoiminnan kautta hankittua osaamista.

Digitaaliset osaamismerkit voit jakaa helposti esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai  liittää ne omaan ansioluetteloosi. Osaamismerkit kerääntyvät Open Badge Passport -palveluun henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan taakse. Osaamismerkki koostuu visuaalisesta kuvasta ja siihen liitetyistä metatiedoista. Tiedot kertovat, mikä organisaatio on myöntänyt merkin ja millaista osaamista siihen sisältyy. Tiedoissa on kuvattu myös kriteerit, joiden perusteella osaamismerkki voidaan myöntää.

Vielä tänä syksynä  ryhdymme myöntämään neljää uutta  osaamismerkkiä:  luottamushenkilö, tukihenkilö, ryhmänohjaaja ja kokenut ryhmänohjaaja.  Osaamismerkkejä voit hyödyntää työnhaussa tai vaikkapa vain omana ilona! Kaikki vapaaehtoistoiminnan näkyminen tekee tärkeää toimintaamme tunnetummaksi.  Uusia ihmisiä tarvitaan avoimiin vapaaehtoistehtäviin.

Huomaathan, että osaamismerkit eivät ole pakollinen osa vapaaehtoistoimintaa, vaan voit halutessasi hakea tai vastaanottaa sellaisen tunnustuksena hankitusta osaamisestasi.

Haluaisitko sinäkin alkaa kerätä omaa osaamismerkkikokoelmaasi? Vapaaehtoistoiminnan puitteissa osaaminen kasvaa kuin huomaamatta.

 

Digitaalisen osaamismerkin hakeminen ja vastaanottaminen

Lähetämme jokaiselle vapaaehtoistoiminnan peruskurssin suorittaneelle sähköpostia, jossa kerromme toimintaohjeet merkin hakemiseksi. Osaamismerkit myöntää kurssin vastuutaho Vuolle Setlementti ry.  Ryhdymme myöntämään muita osaamismerkkejä tämän syksyn aikana. Ne myönnetään yhdessä Vuolteen vapaaehtoistoiminnan resurssikeskus VARESin ja merkin hakijan taustatahon kanssa.   Niistä saat tietoa lähiviikkoina näiltä sivuilta sekä oman taustatahosi vapaaehtoistoiminnan koordinaattorilta.

Katso tästä video, miten otat vastaan digitaalisen osaamismerkin.

Discentum Oy:n Open Bagde:n opasvideot löytyvät yrityksen Youtube-kanavalta.

 


Muokattu viimeksi: 01.11.2019