Hei  Oulun kaupungin lukiolainen,

Kiva, kun tulet mukaan vapaaehtoistoimintaan.  Laadimme sinulle sopivia tehtäviä varesverkosto.fi -sivuston avoimiin tehtäviin.   Me VARES -verkostolaiset toimimme sosiaali- ja terveysalalla. Seuraathan myös #kaaoskurssi aihetunnistetta twitterissä ja facebookissa.

Tämä merkki vapaaehtoistehtävän yhteydessä kertoo sinulle, että tehtävä sopii myös lukioikäiselle.  Heti otsikon perässä oleva #kaaoskurssi -merkintä on myös merkki siitä, että tehtävä on suunniteltu lukiolaisella.  Pyrimme suunnittelmaan pari ja ryhmätehtäviä, toivomuksenne mukaan.

Opinto-ohjaajan ohjeita lukiolaisille:

Vapaaehtoistyöhön liittyvä toiminta

Vapaaehtoistyö voidaan lukea osaksi lukio-opintoja, mikäli

  • se on tehty jonkin rekisteröidyn yhteisön ohjauksessa (seurakunta, yhdistys/järjestö/seura, osuuskunta, yritys, kunta)
  • se on ilman korvausta tehtyä (esimerkiksi isosena toimiminen seurakunnan leirillä korvausta vastaan tai kesätyö päiväkodissa ei ole vapaaehtoistyötä)
  • se on suoritettu lukioaikana (esimerkiksi 9. luokan jälkeisenä kesänä suoritettu vapaaehtoistyötä ei voida lukea lukioaikana tehdyksi)
  • siihen liittyy työskentelyn ohella jonkinlainen perehdytys (esim. vapaaehtoistyön luonteesta, tavoitteista tms.)

Vapaaehtoistyöstä toimitetaan rehtorille työtä ohjanneen yhteisön todistus. Todistuksesta pitää käydä ilmi vähintään vapaaehtoistyöhön liittyvän koulutuksen sisältö sekä vapaaehtoistyön kesto (tunteina). Oulun kaupungin lukiot järjestävät vapaaehtoistyön kursseja myös itse. Näistä KAAOS-kurssien nimellä kulkevista ryhmistä tiedotetaan erikseen.

Vapaaehtoistyöstä voi saada hyväksiluettua korkeintaan 5 kurssia

 

Onnea matkaa lukiolainen, antoisia hetkiä ja elämän oppeja vapaaehtoistehtävien parissa

Vapaaehtoistoiminnan verkosto VARES
Annukka Oksman-Hiukka

 

 


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Muokattu viimeksi: 13.12.2018