Tärkeä korona-ajan tehtävä Asiointiapu asuinalueellasi

Suoritus ajankohta: 9.4.2020 - 30.06.2020 / Haku päättyy: 15.6.2020 / asioinnissa avustaminen

Tarvitsemme nyt kaikkien vapaaehtoisten apua. Ikäihmiset ja erityisesti riskiryhmiin kuuluvat ovat pakotettuja eristäytymään koteihinsa ja yhä useampi tarvitsee apuamme.

Haemme koronapandemian ajaksi vapaaehtoisia, jotka voisivat toimittaa asioita oululaisten avuksi. Kaikki te kokeneet vapaaehtoiset, jotka olette tauolla omasta vapaaehtoistehtävästänne vallitsevassa tilanteessa ja kaikki te uudet vapaaehtoiset, jotka haluatte tulla mukaan auttamaan olette sydämellisesti tervetulleita asiointiapu -rinkiin. 

Voit valita asioiden toimittamisen vaikka omalta asuinalueeltasi tai sen läheisyydestä. Asiointiapu voi tarkoittaa apteekkikäyntiä, kauppareissua, postissa käyntiä, ruokatilauksen vientiä …  Kyselemme mahdollisimman tarkasti toiveitasi ilmoittautumislomakkeessa.
Saat perehdytyksen ja olet Vuolteen vapaaehtoistoiminnan verkosto VARESin puolesta vakuutettu tehtävissäsi. Teemme yhteistyötä Oulu-avussa mm. SPR:n kanssa.

Vapaaehtoisia tarvitaan koko Oulun suuralueella.

SPR, Oulun piiri koordinoi tehtäviä  Haukiputaalla, Kiimingissä, Yli-Iissä, Ylikiimingissä, Oulunsalossa ja Ouluntullissa, ilmoittaudu niille alueille  tästä linkistä avautuvan sivun kautta.

Oulu-avun yhteistyökumppanit koordinoivat  muilla alueille kuten Kaakkuri, Kaukovainio, Maikkula, Keskusta, Karjasilta-Höyhtyä, Tuira-Toppila, Kastelli, Myllyoja, Jääli, Korvensuora, Kello-Kiviniemi, Pateniemi-Rajakylä, Kuivasjärvi-Pöllönkangas ja Kaijonharju  pääset ilmoittautumaan tästä. 

Tervetuloa mukaan!

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Oulu

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arkipäivisin
  • Sovittavissa

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Tehtävä soveltuu

Heikosti suomea osaaville, Miehille, Naisille, Nuorille

Muut toiveet ja edellytykset vapaaehtoiselle tehtävässä toimimiseen

Toivomme vapaaehtoisen sitoutuvan asiointiapuun korona-ajaksi. Tehtävien lukumäärään ja niiden suorittamisen tiheyteen sekä asioinnin asuinalueeseen vapaaehtoinen voi itse vaikuttaa.

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Vapaaehtoistehtävät tehdään itsenäisesti. Näin korona-aikana on tärkeää, että olet terve.  Hyvä asenne monipuolisten asiointitehtävien suorittamiseen on tarpeen!

Tehtävään perehdytys

  • Infotilaisuus

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat

Vapaaehtoisen tuki

Toiminnan järjestäjätahot mm. SPR Oulun piiri, seurakunta, Vuolle Setlementti  tukevat vapaaehtoista ja antavat neuvoja tarvittaessa.