Vuoden Veturi 2019: Sporttikummit

Vuoden VETURI 2019 on Pelastakaa Lapset ry:n Sporttikummitoiminta!

Onneksi olkoon!

Raati valitsi vuoden VETURIN 23.4. Sporttikummitoiminta sulatti sydämet. Kunniamaininnan saivat Kesän sauna Oulusta  ja Käskynkkärinki Nivalasta. Jälkimmäinen voitti yleisön suosikki-äänestyksen äänivyöryllä.

Finalistiviisikosta Kokemustoimijat ja Perhekahvilat tekivät myös vaikutuksen.

Sporttikummit tähtäävät lasten ja nuorten hyvinvointiin

Sporttikummitoiminnassa vapaaehtoiset aikuiset viettävät aikaa sporttikummilasten ja -nuorten kanssa liikunnan merkeissä. Yhdessä voidaan testata uusia lajeja tai leikkiä vaikka hippaa lähipuistossa.

 

Kuva: Kuvankaappaus Sporttikummitoiminnan esittelyvideolta. Vapaaehtoinen sporttikummi pukee sporttikummilapselle ulkovaatteet ennen pulkkamäkeen menoa.

 

Tärkeintä on saada liikunnan kautta positiivisia asioita lasten ja nuorten elämään. Samalla myös kummit saavat nauttia liikkumisesta ja uusista kokemuksista.

Vapaaehtoiset sporttikummit tarjoavat lapsiperheille liikuttavaa tukea, jonka vaikutukset voivat kantaa pitkälle lasten elämässä.

 

Veturi palkittiin vapaaehtoistoiminnan messuilla

Vapaaehtoistoiminnan messut järjestettiin jo toista kertaa Oulussa, Valkean Kesäkadulla 11.5.2019. Päivän aikana kävijät saivat tutustua vapaaehtoisiin ja vapaaehtoistoimintaan rennoilla esittelypisteillä. Lisäksi juontaja Jenna Antinmaa haastatteli vapaaehtoisia.

Messut huipentuivat Veturin palkitsemiseen. Pelastakaa lapset ry:n Sporttikummitoiminta palkittiin vuoden Veturina. Palkintoa oli vastaanottamassa Eveliina Autio.  Valitsijaraatiin kuulunut Sara Akural lausui valitsijaraadin kiitokset.

Hienoa toiminnassa on matala kynnys osallistua. Vapaaehtoistehtävässä ei tarvitse olla urheilija tai valmentaja. Myönteisesti liikkumiseen suhtautuva aikuinen tarjoaa tukensa lapselle ja tätä kautta koko hänen perheelleen. Toiminta ehkäisee näin perheiden mahdollisia ongelmatilanteita.

 

Kuva: Sara Akural (oik.) kittää Sporttikummitoimintaa hienosta vapaaehtoistoiminnasta. Sporttikummien edustaja Eveliina Autio (vieressä) on valmiina vastaanottamaan vuoden VETURI-palkinnon. Kesän saunana ja Käskynkkäringin edustajat odottavat omaa vuoroaan.

 

Tuore Vuoden 2019 Veturi -toiminta sai kunniakirjan ja ruusun lisäksi palkinnoksi lahjakortin Vuolle Setlementin kansanopistolle. Sporttikummit voivat tilata urheilullisen tunnin Vuolteen opettajalta.

 

               

Kuvat: Veturia ja kahta kunniamaininnan saajaa kiitettiin ruusuin ja kunniakirjoin. Toimintamuotojen edustajat vasemmalta oikealle: Kesän sauna, Sporttikummit, Käskynkkärinki.

 

Oulun Rantasaunaseura ry:n Kesän sauna ja Nivalan Eläkkeensaajat ry:n Käskynkkärinki saivat kunniamaininnat. Sara Akura luonnehti raadin perusteluja:

Kesän saunan vapaaehtoisilla ryhmän henki on mahtava, mikä näkyy myös houkuttelevassa viestinnässä. Kesän Sauna ei ole ainoastaan pesupaikka.  Se edesauttaa ylisukupolvista ja kansainvälistäkin kohtaamista.

Käskynkkärit ilahduttavat vanhuksia tarjoamalla heille mieleistä toimintaa ulkoilusta pelailuun ja lauluun. Samalla he ylläpitävät vanhusten toimintakykyä. Toimintamuoto voitti myös Vuoden 2019 VETURI-kampanjan yleisöäänestyksen.

 

Messuilla palkittiin myös kaksi yksittäistä supersankaria: Ville-Veikko Kovanen ja Jouni Kokkoniemi. Yleisö oli ehdottanut vuoden Veturi 2019 -kampanjaan, ja vaikka yksittäisiä henkilöitä ei valittukaan Veturi-kisaan, heitä muistettiin palkitsemistilaisuudessa. Supersankarit toimivat ihailtavasti vapaaehtoisina ja tuottavat iloa muiden ihmisten elämään.

     

Kuvat: Vasemmalla Vares-verkoston vastaava suunnittelija Annukka Oksman-Hiukka haastattelee supersankari Ville-Veikko Kovasta. Oikealla supersankari Jouni Kokkoniemi esiintyi Kesäkadulla ennen palkintojenjakoa.

 

Kiitos kaikille Vuoden VETURI -kampanjaan osallistuneille!

Lue lisää vapaaehtoistoiminnan messuista täällä.Muokattu viimeksi: 12.10.2022