Vuoden 2018 vapaaehtoistoiminnan veturiksi valittiin 100 Unelmaa Ylivieska

Vuoden 2018 vapaaehtoistoiminnan veturi palkittiin vapaaehtoistoiminnan messuilla. Kunniamaininnat saivat Twins -Katja ja Sari sekä Henri Laukan Tukistus 2016 -kampanja. Onnittelut kaikille vuoden vapaaehtoistoiminnan muoto -kampanjaan osallistuneille!

 

Vapaaehtoistoimijaa etsittiin näillä kriteereillä :

Vapaaehtoistoiminta on avointa kaikille esim. ikään, sukupuoleen tai elämäntilanteeseen katsomatta

ja/tai

Vapaaehtoistoimijat pyrkivät  monipuoliseen yhteistyöhön eri toimijoiden kanssa

Vapaaehtoistoiminta on laadukkaasti järjestetty toiminnan tai tehtävän laajuudesta riippumatta

 

Unelmista voittoon

Vuolle Setlementti ry:n hallinnoima vapaaehtoistoiminnan verkosto VARES etsi jälleen ajankohtaista vapaaehtoistoiminnan muotoa. Vuoden 2018 veturi-ehdokkaiksi hyväksyttiin vapaaehtoistoiminnan muotoja, jotka toimivat Pohjois-Pohjanmaalla sosiaali- ja terveysalan tehtävissä. Myös sosiaalisessa mediassa toimivat vapaaehtoismuodot huomioitiin kampanjassa.

Vuoden 2018 Veturi 100 unelmaa Ylivieska sai valitsijaraadilta kiitosta erityisesti siitä, että heidän toimintansa lähtee ikäihmisten unelmista. Ajatus on tuoda ikäihmisten arkeen iloa ja hyvää mieltä erilaisilla teoilla, joihin jokainen voi osallistua.

Voittaja on hieno esimerkki siitä, miten paljon hyvää saadaan aikaan yksinkertaisella toteutuksella, johon vapaaehtoisen on helppo lähteä mukaan. Auttamisen merkitys näkyy heti, ja toimijajoukko on laaja. 100 unelmaa Ylivieska aloitti yhteistyön, joka luo uusia mahdollisuuksia vapaaehtoistoiminnan kehittymiselle.

 

Yhdestäkin kasvaa iso juttu

Kunniamaininnan sai Henri Laukka, radiotoimittaja Oulusta. Hän ajoi hetken mielijohteesta hiuksensa ja partansa pois ja päätti kasvattaa niitä tasan vuoden ajan takaisin hyvän asian puolesta.

Laukan projekti alkoi kivana tempauksena, mutta laajeni luovaksi hyväntekeväisyyskampanjaksi. Siinä kerättiin vuoden ajan varoja oululaisen mielenterveys- ja kriisityön tukemiseksi erilaisilla tempauksilla ja someviestinnällä.Toiminta antaa esimerkin siitä, kuinka jokainen voi osallistua.

Valitsijaraati ylisti kampanjan toteutusta:

Tukistus 2016 –kampanja on ainutlaatuinen vapaaehtoistoiminnan malli, jossa yksi ihminen nostaa rohkeasti mielenterveysasian esille. Kampanjan avulla Laukka yhdisti alan toimijoita ja mahdollisti raskaiden aiheiden käsittelyn yli sektorirajojen.

Toisen kunniamaininnan saivat Twins -Katja ja Sari, facebookissa toimivat hyväntekeväisyyskaksoset. He aloittivat toimintansa huhtikuussa 2017 ja ovat ennättäneet jo paljon: he ovat esimerkiksi perustaneet leipärinkejä, lahjoittaneet OYS:iin pääsiäismunia, turvalonkeroita ja pipoja sekä keränneet erilaisia lahjoituksia muistisairaille vanhuksille. Tässä toiminnassa kaksi yksityistä henkilöä yhdistivät voimansa haluten tehdä hyvää yhdessä ja auttaa ihan kaikkia, joita vain voivat. Valitsijaraati kiittää Saria ja Katjaa:

Facebookissa toimien useat vapaaehtoisten lahjoitukset ovat löytäneet oikeaan osoitteeseen. Ihmiset on saatu ajattelemaan, miten jokainen voi ilahduttaa toista ihmistä.

Valitsijaraadissa mukana olivat:

Maire Vuoti, Pohjois-Pohjanmaan sosiaali-ja terveysturvayhdistys ry
Airi Martikainen, MLL Pohjan piiri
Salme Kinnunen, Tyrnävän seurakunta
Teija Hanhela, Oulun Hope ry
Jukka Kitinoja, Oulun Keilailutalo Oy
Oppilasedustaja, Oulun normaalikoulu

 

 

100 Unelmaa Ylivieska edustajat pokkasivat kampanjan voiton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunniamaininnan saivat Twins- Katja ja Sari sekä Henri Laukka Tukistus 2016- kampanjalla.Muokattu viimeksi: 14.05.2019