Oppilaitos- ja yritysyhteistyö

 

Haluaisitko työ- tai opiskeluryhmän kanssa osallistua vapaaehtoistoimintaan? Ota yhteyttä!

 

Työnantajat tukemaan työntekijöitään vapaaehtoistoiminnassa

Linkki vapaaehtoistoiminnan- ja työelämän välillä on käsilläsi. Jos haluat antaa uuden kokemuksen työntekijöillesi, antaa heidän tehdä hyvää vapaaehtoistoiminnan parissa, ota yhteyttä! Suunnitellaan yhdessä teille sopiva tapa tehdä hyvää.

 

Vapaaehtoistoiminta yhdisti yrityksen ja ikääntyvät kalastustapahtumassa

Arizona Chemicals halusi yhdistää oman virkistyksen ja hyvän tekemisen.  Oulujoen uistelijat ry tuli paikalle onkien ja syöttien kera. VARES-verkosto kutsui jäseniensä Ikäihmisten olohuoneen ja Vuolle Setlementin seniorikerholaiset mukaan.  Yritys maksoi kuljetukset ja tarjoilut.

Hieno tapahtuma, joka toi iloa niin työntekijöille kuin ikäihmisillekin.

Kokemus vapaaehtoistoiminnasta ikäihmisten ilahduttamiseksi nousi tärkeimmäksi virkistysillan kokemukseksi palautekyselyssä yrityksen työntekijöille.

 

Hedelmällistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa

Opiskelijoille vapaaehtoistoiminta on hyvä tapa oppia uusia taitoja, tulla toimeen itsensä ja muiden kanssa sekä unohtaa hetkeksi oman elämän hektisyys. Muualta muuttaneille ja muille yksinäiseksi itsensä tunteville opiskelijoille vapaaehtoistoiminta tuo luonnollisen kontaktin muihin ihmisiin. Olisiko mukava, jos voisit silloin tällöin käydä juttelemassa mummulle ja käydä hänen kanssa vaikkapa kävelyllä? Olisitko kiitollinen, jos joku tekisi saman sinun isovanhemmillesi?

 

Oppilaat ilahduttamassa ikäihmisiä osana Haloo! Pohjois-Pohjanmaa-kampanjaa

Haloo! Pohjois-Pohjanmaa-kampanjassa tuodaan ihmiset yhteen keskustelemaan puhelimitse tulevaisuuden Suomesta. Tavoitteena kampanjan aikana oli soittaa vapaaehtoisten toimesta 100 ikääntyneelle kampanjan aikana. Tapahtuma oli osa Suomen satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Myllyojan alakoulun ja Oulun normaalikoulun oppilaat osallistuivat Vuolteen VARES-verkoston järjestämään Haloo! Pohjois-Pohjanmaa-kampanjaan. Pienimmät oppilaat askartelivat kortteja, 6. luokkalaiset kirjoittivat kirjeitä ja isommat oppilaat soittivat Suomi-aiheisia puheluita ikäihmisille. Tavoite 100 soittoa ylittyi selvästi. Ikäihmisiä ilahduttava kampanjaan osallistui kymmeniä oppilaita ja joukko aktiivisa opettajia heitä ohjaamassa.

 Muokattu viimeksi: 10.09.2020