Vuoden 2018 vapaaehtoistoiminnan veturiksi valittiin 100 Unelmaa Ylivieska
  
Kunniamaininnat saivat Twins -Katja ja Sari sekä Henri Laukan Tukistus 2016 -kampanja
Onnittelut kaikille vuoden vapaaehtoistoiminnan muoto-kampanjaan osallistuineille upeille vapaaehtoistoiminnan muodoille!

 

Vapaaehtoistoimijaa etsittiin näillä kriteereillä :

Vapaaehtoistoiminta on avointa kaikille esim. ikään, sukupuoleen tai elämäntilanteeseen katsomatta

ja/tai

Vapaaehtoistoimijat pyrkivät  monipuoliseen yhteistyöhön eri toimijoiden kanssa

Vapaaehtoistoiminta on laadukkaasti järjestetty toiminnan tai  tehtävän laajuudesta riippumatta

 

Vuolle Setlementti ry:n hallinnoima vapaaehtoistoiminnan verkosto VARES etsi jälleen ajankohtaista vapaaehtoistoiminnan muotoa. Vuoden 2018 veturina toimivan vapaaehtoistoiminnan muodon järjestäjä toimii Pohjois-Pohjanmaalla sosiaali- ja terveysalan tehtävissä. Myös sosiaalisessa media toimivat vapaaehtoismuodot huomioidaan kampanjassa.

Vuoden 2018 veturi 100 unelmaa Ylivieska sai valitsijaraadilta kiitosta erityisesti siitä, että heidän muodossaan toiminta lähtee ikäihmisten unelmista. Sen ajatus on yksinkertaisesti tuoda ikäihmisten arkeen iloa ja hyvää mieltä erilaisilla teoilla, joihin kaikki voivat osallistua.

Toiminta on hieno esimerkki siitä, miten paljon hyvää saadaan aikaan yksinkertaisella toteutuksella, johon vapaaehtoisen on helppo lähteä mukaan. Auttamisen merkitys näkyy heti toiminnassa ja toimijajoukko on laaja. Toiminta aloitti yhteistyön, joka luo uusia mahdollisuuksia vapaaehtoistoiminnan kehittymiselle.

Kunniamaininnan saivat Henri Laukka, radiotoimittaja Oulusta, joka ajoi hetken mielijohteesta hiukset ja parran pois ja päätti kasvattaa niitä tasan vuoden ajan hyvän asian puolesta sekä Twins -Katja ja Sari, facebookissa toimivat hyväntekeväisyyskaksoset. Henrin projekti alkoi kivana tempauksena, mutta laajeni luovaksi hyväntekeväisyyskampanjaksi, mistä jokainen voi ottaa mallia. Kampanjassa kerättiin vuoden ajan varoja oululaisen mielenterveys- ja kriisityön tukemiseksi erilaisilla tempauksilla ja someviestinnällä.

Tukistus 2016 –kampanja on ainutlaatuinen vapaaehtoistoiminnan malli, jossa yksi ihminen nostaa rohkeasti vaikean usein vaietunkin mielenterveysasian esille. Kampanjan avulla Henri yhdisti alan toimijoita ja mahdollisti raskaiden aiheiden käsittelyn yli sektorirajojen, toteaa valitsijaraati.

Twins -Katja ja Sari puolestaan aloittivat toimintansa huhtikuussa 2017 ja ovat ennättäneet jo paljon, esimerkiksi perustaa leipärinkejä, lahjoittaa OYS:iin pääsiäismunia, turvalonkeroita ja pipoja sekä kerätä erilaisia lahjoituksia muistisairaille vanhuksille. Tässä toiminnassa kaksi yksityistä henkilöä yhdistivät voimansa haluten tehdä hyvää yhdessä ja auttaa ihan kaikkia, joita vain voivat. Valitsijaraati kiittää Saria ja Katjaa:

Facebookissa toimien useat vapaaehtoisten lahjoitukset ovat löytäneet oikeaan osoitteeseen. Ihmiset on saatu ajattelemaan, miten jokainen voi ilahduttaa toista ihmistä. Twins –Katja ja Sari kehittävät toimin-taansa edelleen ja antavat hyvän esimerkin siitä, kuinka jokainen voi osallistua ja auttaa omalla toiminnallaan.

Valitsijaraadissa mukana olivat:

Maire Vuoti, Pohjois-Pohjanmaan sosiaali-ja terveysturvayhdistys ry
Airi Martikainen, MLL Pohjan piiri
Salme Kinnunen, Tyrnävän seurakunta
Teija Hanhela, Oulun Hope ry
Jukka Kitinoja, Oulun Keilailutalo Oy
Oppilasedustaja, Oulun normaalikoulu

Vuoden 2018 vapaaehtoistoiminnan veturi palkittiin vapaaehtoistoiminnan messuilla.

 

100 Unelmaa Ylivieska edustajat pokkasivat kampanjan voiton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunniamaininnan saivat Twins- Katja ja Sari sekä Henri Laukka Tukistus 2016- kampanjalla.


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Muokattu viimeksi: 20.08.2018