Seuraavat vapaaehtoistoiminnan messut järjestetään VALKEAn kesäkadulla lauantaina 11.5. klo 11.00-14.00.  Tervetuloa kokeilemaan vapaaehtoistoimintaa paikan päällä!  

 

Tässä vuoden 2018 vapaaehtoistoiminnan messujen tunnelmapaloja:

Messuilla palkittiin Vuoden 2018 vapaaehtoistoiminnan veturi 100 unelmaa Ylivieska ja kunniamaininnan saivat Twins Sari – ja Katja sekä Henri Laukka Tukistus2016 kampanja.

 

Vapaaehtoistoiminnan messuilla oli huisketta ja hulinaa. Lavalla tapahtui aina tasatunnein ja messuvieraat sekä kauppakeskuksen kävijät saivat kuulla musisointia, räppiä ja vapaaehtoisten haastatteluja vapaaehtoistoiminnasta. Valkean kesäkadulle oli levittäytynyt yli kymmenen eri vapaaehtoistoimijaa esittelemään vapaaehtoistyön mahdollisuuksia Oulussa ja lähiseuduilla. Varesin maskottikoira viihdytti messuvieraita ja jakoi iloisia ilmapalloja muiden vapaaehtoisten kanssa.

 

Yksi messujen kohokohta oli vuoden 2018 vapaaehtoistoiminnan veturin palkitseminen ja kunniamainintojen jakaminen. Vuoden 2018 veturiksi valittiin 100 unelmaa Ylivieska, jonka ajatus on yksinkertaisesti tuoda ikäihmisten arkeen iloa ja hyvää mieltä erilaisilla teoilla, joihin kaikki voivat osallistua. Kunniamaininnan saivat Henri Laukka, radiotoimittaja Oulusta, joka ajoi hetken mielijohteesta hiukset ja parran pois ja päätti kasvattaa niitä tasan vuoden ajan hyvän asian puolesta sekä Twins -Katja ja Sari, facebookissa toimivat hyväntekeväisyyskaksoset. Vuoden 2018 palkituissa vapaaehtoistoimijoiden toiminnassa kiteytyy vapaaehtoistoiminnan monipuolisuus, yksinkertaisten ideoiden voima ja auttamisen ilo.

 

Paljon rapsutuksia osakseen saivat karvaiset ystävämme, kun toiminnastaan olivat kertomassa Suomen Karva-Kaverit ja Oulun kaverikoirat. Lemmikkien kanssa tehtävä vapaaehtoistyö kiinnosti selvästi messuvieraita ja satunnaisia ohikulkijoita. Mäntykodin riksa Terttu oli myös ahkerasti käytössä, kun kaikki halukkaat pääsivät kokeilemaan Tertun kyytiä vapaaehtoisen riksaluotsin kyydissä.

 

Promootiopaikoilla toimintaa esittelivät: Järjestöt sairaalassa –hanke / Pohjois-Pohjanmaan sosiaali-ja terveysturvayhdistys ry, Oulun Seudun Omaishoitajat ry, Pelastakaa lapset ry, Lomakoti Onnela ry, Hyvän mielen talo ry, Vuolle Setlementti ry:n AVEK-toiminta, Oulun Seudun Mäntykoti ry / Ilonpisara-hanke, Suomen Karva-Kaverit ry / Oulun seutu, Oulun Kaverikoirat/ Kennelliitto  tutuksi-hanke, Oulun vastaanottokeskusten tukiyhdistys ry, Oulun seurakunta, Kynnys ry.

 

Kiitos kaikille messuille osallistujille, vapaaehtoisille ja toimijoille! Teimme yhdessä ikimuistoiset messut.

 

 


Muokattu viimeksi: 14.05.2019