Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi

 

Mitä vapaaehtoistoiminta on? Millaisia tehtäviä on tarjolla? Toisaalta, mikä olisi sinua kiinnostavaa toimintaa? Kurssi antaa hyvän yleiskuvan vapaaehtoistoiminnasta sosiaali- ja terveysalalla keskustelujen ja erilaisten harjoitusten avulla.

Kurssilla myös vierailee vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreita ja vapaaehtoisia. Ajatuksenamme on ohjata kurssilaiset kohti omannäköistä vapaaehtoistehtävää rennosti  pohdiskellen ja tutustuen monipuoliseen tarjontaamme Vuolteen VARES-verkostossa.

Kenelle? Kurssi on tarkoitettu vapaaehtoistoimintaan osallistumista harkitseville, vapaaehtoisina toimiville ja yleisesti toiminnasta kiinnostuneille.

Mitä ja miksi? Kurssi antaa hyvät eväät  vapaaehtoistoiminnan harrastamiseen. Itsetuntemusharjoitukset ja keskustelut muiden kanssa syventävät pohdintaasi ja auttavat löytämään itsellesi sopivaa tekemistä.

Kurssin kesto Kurssin kesto on noin 9 tuntia.

Järjestelyt Kurssi on osallistujille maksuton. Tarjoamme ruokaisat kahvit.

Poikkeusaika Huomioimme poikkeusajan hygieniavaatimukset toiminnassamme ja noudatamme suosituksia.

 

Seuraavat vapaaehtoistoiminnan peruskurssit järjestetään syksyllä 2021

  • Iltapäivän peruskurssi keskiviikkoisin.  22.9., 29.9. ja 6.10.  klo 13.00-15.30 yht. 9 tuntia.  Kurssi pidetään Vuolle opiston tiloissa, Nahkatehtaankatu 2.
    Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.

 

  • Etäperuskurssi 14.9., 20.9. ja 23.9.  klo 17.00-20.00 yht. 9 tuntia.  Kurssi toteutetaan yhdessä Jokilaaksojen ALVA-verkoston kanssa.

Etäyhteys otetaan teams -verkkotyökalulla.  Ohjaamme tarvittaessa teamin käyttämistä ennen ensimmäisen kurssikerran alkua.  Tervetuloa rohkeasti mukaan.
Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.  Lähetämme kurssikutsun noin viikkoa ennen kurssin alkamisajankohtaa.

  • Viikonlopun peruskurssi 8.-9.10.  pe klo 17.00-20.00 ja la 9.10. klo 9.00-15.00 yht. 9 tuntia. Kurssi pidetään Vuolle opiston tiloissa, Nahkatehtaankatu 2.
    Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.

 Muokattu viimeksi: 07.07.2021