Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi

vapaaehtoistyö

Mitä vapaaehtoistoiminta on? Millaisia tehtäviä on tarjolla? Toisaalta, mikä olisi sinua kiinnostavaa toimintaa?
Kurssi antaa laajemman kuvan vapaaehtoistoiminnasta sosiaali- ja terveysalalla keskustelujen ja erilaisten harjoitusten avulla.  Kurssilla myös vierailee vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreita ja vapaaehtoisia.

 

Kenelle? Kurssi on tarkoitettu vapaaehtoistoimintaan osallistumista harkitseville, vapaaehtoisina toimiville ja yleisesti toiminnasta kiinnostuneille.

Mitä ja miksi? Kurssi antaa hyvät eväät  vapaaehtoistoiminnan harrastamiseen.

Sisältökuvausta Käymme läpi yleisesti millaista vapaaehtoistoimintaa Suomessa järjestetään.  Vapaaehtoisena toimimisen oikeudet ja velvollisuudet on myös hyvä tiedostaa.  Millaisia tehtäviä vapaaehtoistoiminnassa järjestetään.  Itsetuntemusharjoitukset ja keskustelut osiosta olemme saaneet hyvää palautetta.  Ajatuksena on ohjata kurssilaisia kohti omannäköistä vapaaehtoistehtävää muutamien pohdintatehtävien avulla.

Kurssilla vierailee VARES-verkoston jäseniä sekä vapaaehtoistoiminnan ammattilaisia että vapaaehtoisia kertomassa omasta vapaaehtoistoiminnastaan.

Kurssin pituus on kokonaisuudessaan 9 tuntia.

Kurssi on osallistujille maksuton. Kurssilla tarjotaan ruokaisat kahvit.  Huomioimme poikkeusajan hygienia vaatimukset toiminnassamme.

 

Syyskuun  v. 2020 kursseille osallistui iso joukko vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita.  Onnea iloiseen harrastukseen! Kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan, joten tervetuloa seuraavalle kurssillemme.

 

Tulossa vapaaehtoistoiminnan peruskurssi etänä marraskuussa.

Jos et ennättänyt tai päässyt syyskuun vapaaehtoistoiminnan peruskurssille, ei hätää. Järjestämme peruskurssin marraskuussa etänä. Ilmoitamme tarkemman ajankohdan ja lisää tietoa lähiaikoina. Seurailkaa sivujamme, tervetuloa etäkurssille!


Muokattu viimeksi: 13.10.2020