Digitaalisen osaamismerkin hakeminen ja vastaanottaminen

Osaamismerkkejä haetaan pääasiassa oman toiminnan ohjaajan tai vastaavan henkilön kautta. Poikkeuksena on Vapaaehtoistoiminnan peruskurssilta saatava osaamismerkki, joka myönnetään kaikille kurssin kokonaisuudessaan suorittaneille. Löydät tarkempaa tietoa merkkien omista kriteereistä niiden esittelysivuilta.

 

Vapaaehtoistoiminnan peruskurssimerkin hakeminen

Vapaaehtoistoiminnan peruskurssin hyväksytyn suorittamisen jälkeen lähetämme jokaiselle osallistuneelle sähköpostia, jossa kerromme toimintaohjeet merkin hakemiseksi. Osaamismerkit myöntää kurssin vastuutaho Vapaaehtoistoiminnan resurssikeskus VARES,  Vuolle Setlementti ry.

 

Muiden osaamismerkkien hakeminen

Tukihenkilö, luottamushenkilö, ryhmänohjaaja ja kokenut ryhmänohjaaja sekä vapaaehtoistoiminnan osaaja -merkkejä on mahdollista hakea oman taustaorganisaation vastuuhenkilön suosituksesta. Ota siis yhteyttä vapaaehtoistehtäväsi vastaavaan henkilöön, kun haluat hakea merkkiä.

Osaamismerkin hakemiseen kuuluu haastattelu toiminnan ohjaajasi kanssa. Haastattelussa käydään läpi keskeisiä, merkin kriteereihin kuuluvia asioita vapaaehtoistehtävästäsi. Haastattelun ja muun tietämänsä pohjalta koordinaattori lähettää pyynnön merkin myöntämisestä VARES-verkostolle, joka myöntää merkin Open Badge –palvelussa. Sieltä voit lunastaa merkin itsellesi luomalla henkilökohtaiset tunnukset.

 

Osaamismerkin vastaanottaminen

Katso tästä video, miten rekisteröidyt Open badget Passport-palveluun ja otat vastaan digitaalisen osaamismerkin. Open badget Passport -palveluun tarvitsee rekisteröityä vain kerran ja samalle alustalle voi kerätä kaikki merkit, mitä vapaaehtoistoiminnasta myönnetään.

Merkit on aina hyödynnettävissä sähköisessä muodossa ja säilyvät Open Badge Passport -palvelussa tallessa ja turvassa henkilökohtaisten käyttäjätunnuksen ja salasanan takana.

Opasvideot löytyvät Youtube-kanavalta tästä linkistä.

 

 

 Muokattu viimeksi: 12.11.2020