Syyskuu

 • Mieskaveritoiminnan kurssi ti 19.9. klo 17-19, la 23.9. klo 10-15 ja ti 26.9. klo 17-19. Järjestää Mieskaveritoiminta, Oulun ensi- ja turvakoti ry. Mieskaveritoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa aikuiset miehet ovat kavereina yksin lastaan kasvattavien äitien lapsille, joilla ei ole yhteyttä omaan isäänsä tai muihin miehiin. Kurssilla käydään läpi perusasiat toiminnasta, lapsen ja nuoren kehitysvaiheita sekä eri osapuolten toiveita ja motiiveja toiminnasta. Mieskaveritoimintaan pääsee mukaan koulutuksen jälkeen. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Raija Lohilahti, mieskaveritoiminnan ohjaaja, p. 040-675 0300 tai oulunmieskaverit@oetk.fi. Kurssin esite avautuu linkistä Mk_koulutus_esite.

 

 • Istumatanssiryhmä Tule kivaan porukkaan tanssimaan istuen. Käymme läpi monenlaisia istumatansseja. Istumatanssinkouluttaja Susanna Niemelän ohjaama ryhmä. Joka toinen tiistai klo 13.00 honkapirtillä (seuraavan kerran 19.9.2017), Pateniemessä. Mukaan mahtuu ja ikärajaa ei ole.Tanssit ovat helppoja ja mukava musiikki antaa liikkeille vauhtia ja mieli virkistyy. Ei ilmoittautumista, maksuton. Mukaan tarvitset: juotavaa, rennot vaatteet ja iloisen mielen 🙂 Tervetuloa miehet ja naiset.Ryhmä kuuluu Oulun KunnonLähteen toimintaan, mutta ei tarvitse olla kunnonlähteen asiakas.Tervetuloa mukaan kaikki! Susanna Niemelä p. 045 358 5998

 

 • HUOM! Koulutus on täynnä! Luovien menetelmien voima ti 26.9. klo 9.30-17.00. Järjestäjä Vuolle Setlementin VARES-verkosto. Luovuudesta ja sen ilmaisusta arjessa saa valtavasti iloa. Luovat menetelmät ovat kaikkia varten, ei ainoastaan taiteellisesti lahjakkaille. Luovuus on meidän jokaisen synnyinlahja! Luovuus saa heittäytymään ja tuo ihmiset yhteen. Luovuuden lisääminen arjessa ja työelämässä on hyödyllistä, mutta miten teet sen? Tule kuulemaan taidekokeiluista ryhmätoiminnassa ja löytämään inspiraation kipinöitä. Työpajassa tutustumme kolmeen menetelmään: Valokuvat voimavarana, Värit voimavarana ja Löytävä klovneria. Tuothan mukanasi kuvan itsestäsi miltä tahansa elämän vaiheelta työskentelyä varten.Koulutus on kaikille kiinnostuneille avoin ja maksuton. Mukaan mahtuu max 10 osallistujaa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: essi.siljoranta@setlementti.fi tai p. 050-4621552.

 

 • Mielenterveyden ensiapu®1-kurssi ti 26.9., ti 3.10., ti 10.10. ja ti 17.10. klo 16.30-20.00 yhteensä 14 tuntia. Järjestää ESIKOTO-hanke. Kurssi on tarkoitettu turvapaikanhakijoiden kanssa toimivalle verkostolle. Kohderyhmään kuuluville osallistujille kurssi on maksuton. Paikka: Huovisen navettasali, Huovisentie 3, Muhos. Ilmoittautuminen 5.9. mennessä ja lisätiedot tästä linkistä.

 

 • Asiaa ihmiskaupasta -koulutus 27.9.2017 klo 9-16, Oulun pääkirjaston Pakkalan salissa. Koulutus on ilmainen mutta ilmoittautuminen on pakollista. Ilmoittaudu mukaan 15.9. mennessä tästä. Tarkemman sisällön ja aikataulun koulutuspäivälle näet täältä.

 

 • Sote-uudistus yhdistysten näkökulmasta-koulutus to 28.9. klo 17.00-19.00. Järjestää Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry yhteistyössä maakuntaliiton PoPSTer-hankkeen sekä SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n kanssa. Haluatko kuulla, miten sote-uudistus etenee ja miten se vaikuttaa järjestöjen toimintaan Pohjois-Pohjanmaalla? Tule keskustelemaan sotesta ja kysymään asiantuntijoilta mieltäsi askarruttavia kysymyksiä. Paikka: Kumppanuuskeskus, Kansankatu 53, kokoustila Pysäkki. Hinta: maksuton. Ilmoittaudu 21.9. mennessä toimisto@ppsotu.fi.

 

 • Pakolaisneuvonnan ajankohtaispäivä – turvapaikanhakija tänään pe 29.9. klo 11.00-17.00. Järjestää Oulun tuomiokirkkoseurakunta. Koulutus on tarkoitettu kaikille, ketkä toimivat turvapaikanhakijoiden kanssa joko työssään tai vapaaehtoisena. Pakolaisneuvonnan lakimies Liisa Välimäki kouluttajana. Maksuton koulutus.  Paikka: Keskustan seurakuntatalo, Isokatu 17. Lisätiedot ja ilmoittautumiset tästä linkistä tai Anneli Nieminen, anneli.nieminen@evl.fi tai 040-574 7105.

 

Lokakuu

 • Yhdessä kohti aivoterveyttä -kurssit to 5.10. alkaen Haukiputaalla. Järjestää Oulun Seudun Muistiyhdistys yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsin ja Oulu-Opiston kanssa. Kurssimaksu 10 €, ilmoittautumiset ja lisätiedot esitteestä YHDESSÄ KOHTI AIVOTERVEYTTÄ kurssit syksy 17 tai muistiluotsiohjaaja Minna Kaltiolta p. 044-7848 434.

 

 • Läheisriippuvuus omaishoitosuhteessa-luento ke 18.10. klo 17.30-19.00. Järjestää Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry. Mitä läheisriippuvuus on omaishoitosuhteessa ja voiko siitä päästä irti? Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan aiheen pariin. Luennoitsijana erityistason seksuaaliterapeutti (NACSAC), seksuaalikasvattaja (SSS), seksuaalineuvoja (SSS), kuntoutuksen ohjaaja (AMK) Tanja Roth. Paikka: Caritas-sali, Kapellimestarinkatu 2. Maksuton luento, ei ilmoittautumista.

 

 • Tietoa muistisairauksista ke 18.10. klo 17.00-18.30. Järjestää Oulun Seudun Muistiyhdistys ry. Luennoitsija geriatri Maija-Helena Keränen. Paikka: keskustan seurakuntatalo, Isokatu 17. Maksuton luento, ei ilmoittautumista.

 

 • Vapaaehtoisena erikoissairaanhoidossa -iltakurssi ma 30.10. klo 16.45-20.00. Järjestöt sairaalassa-hanke, Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry. Paikka: Oulun yliopistollinen sairaala, Kajaanintie 50. Kurssi on suunnattu henkilöille, jotka haluavat tehdä vapaaehtoistoimintaa Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Kurssiosallistujat haastatellaan ennen kurssin alkamista. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Katja Kuusela, katja.kuusela@kumppanuuskeskus.fi, p. 044-7420601. Kurssin esite: vapaaehtoisena erikoissairaanhoidossa

 

Marraskuu

 • Muistin monet merkitykset työiässä ke 8.11. klo 17.00-18.30. Järjestää Oulun Seudun Muistiyhdistys ry. Luennoitsija FT, PsL, Neuropsykologian erikoispsykologi, psykoterapeutti Liisa Paavola. Paikka: keskustan seurakuntatalo, Isokatu 17. Maksuton luento, ei ilmoittautumista.

 

 • Yhdistys sosiaalisessa mediassa ke 15.11. klo 10.00-15.00. Järjestää Opintokeskus Sivis. Yhdistys sosiaalisessa mediassa -koulutuksessa perehdyt sosiaalisen median mahdollisuuksiin ja sovelluksiin yhdistoiminnan tukena. Koulutus toteutetaan videoneuvotteluna ja voit valita, millä paikkakunnalla haluat osallistua. Koulutuksen jälkeen osallistuja osaa – hahmottaa sosiaalisen median mahdollisuudet yhdistystoiminnassa, – suunnitella yhdistyksen sosiaalisen median kokonaisuuden, – osaa käyttää sosiaalisen median sovelluksia. Ilmoittautuminen ja lisätiedot tästä linkistä 1.11. mennessä.

 

 • Vapaaehtoistoiminnan säännöstö-koulutus ke 29.11. klo 17.00-18.30. Järjestää Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry yhteistyössä Vuolle Setlementin Vapaaehtoistoiminnan verkosto VAREksen kanssa. Kuuluuko työtehtäviisi tai vapaaehtoistoiminnan tehtäviisi vapaaehtoistoiminnan koordinointi ja vapaaehtoisten tukeminen? Tule kuulemaan, millaista säännöstöä vapaaehtoistoimintaan liittyy. Koulutuksen aiheina mm. vapaaehtoistoiminnan vastuut, vakuutukset, vapaaehtoisen taustan selvittäminen sekä vapaaehtoisten palkitseminen. Paikka: Kumppanuuskeskus, Kansankatu 53, kokoustila Pysäkki. Hinta: maksuton. Ilmoittaudu 22.11. mennessä toimisto@ppsotu.fi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Muokattu viimeksi: 19.09.2017