Tulevia koulutuksia vuonna 2019

 

Koulutukset ovat pääsääntöisesti maksuttomia ja avoimia vapaaehtoisille, vapaaehtoistoimintaa koordinoiville ja järjestöjen työntekijöille.

 

HUHTIKUU 

29.4.          ADHD-kokemustoimijaluento. Tutustu tarkemmin

 

TOUKOKUU 

8.5.           Tunnista-Toimi-Tue, koulutus seksuaaliväkivaltaa kokeneen nuoren auttajalle. Tutustu tarkemmin

8.5.           Harrastaen tutuksi -työpaja. Tutustu tarkemmin

14.5.         Alaikäisiin kohdistuva kaltoinkohtelu -koulutus Tutustu tarkemmin

15.5.         Ikäihmisen aistitoiminnot ja vapaaehtoisen virkistäytyminen. Suunnattu Ikävapari-ryhmään    kuuluvien vapaaehtoisille.

27.5.         Transsukupuolisuus ja seksuaalinen tasa-arvo. Tutustu tarkemmin

 

SYYSKUU 

10.9.         Ystäväpiiri-koulutus alkaa. Lue lisää ja ilmoittaudu

 

******************************************************************************

ADHD-kokemustoimijaluento

Aika: ma 29.4. klo 9.00-11.00
Paikka: Oulun kaupungin pääkirjasto, Pakkalan sali

Sisältö:

Hyvä keskiarvo, tunnollinen oppilas, silti neljä kertaa koulut jäänyt kesken, mikä mättää? Hyödynnä kokemustietoa ja oivalla, mitä neljän kirjaimen takana voi olla. Erja Jormalainen Oulun seudun ADHD-yhdistys ry:stä kertoo ADHD:stä.

Luento on osa kevään kokemustoimijaluentosarjaa, joka on suunnattu lasten ja nuorten kanssa toimiville. Kokemustoimijaluennoilla on mahdollista saada lisää ymmärrystä, miten eri asiat ja tekijät vaikuttavat ihmisiin sekä miten me työntekijöinä voimme olla lasten ja nuorten tukena.

Ilmoittaudu luennolle: sari.lahdenpera@ouka.fi

 

Tunnista-Toimi-Tue, koulutus seksuaaliväkivaltaa kokeneen nuoren auttajalle

Aika: ke 8.5. klo 13.00-16.00
Paikka: Aleksanterinkulma, os. Aleksanterinkatu 9, 90100 Oulu

Sisältö:

Tervetuloa mukaan Vuolteen Tyttöjen Talon ja Rikosuhripäivystyksen järjestämään koulutukseen seksuaaliväkivaltaa kokeneen nuoren auttamiseksi. Koulutus on suunnattu nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille ja sisältää tiiviin tietopaketin seksuaalirikoksen tunnistamisesta, puheeksi ottamisesta sekä nuoren tukemisesta. Puhumassa mm. Tanja Kukkola Rikosuhripäivystyksestä ja Mervi Koskela Tyttöjen Talolta. Koulutukseen mahtuu 40 osallistujaa. Ilmoittaudu täältä.

 

Harrastaen tutuksi -työpaja

Aika: ke 8.5. klo 12.30-14.30
Paikka: Oulu 10, Torikatu 10

Sisältö:

Tule mukaan Harrastaen tutuksi-hankkeen työpajaan! Työpajassa kehitetään Oulun alueen harrastustoimintaa ja pohditaan mm. seuraavia kysymyksiä:

  • Missä teidän toiminnassanne tarvittaisiin lisää toimijoita?
  • Miten maahanmuuttajanuoret ja nuoret aikuiset voivat hyödyntää osaamistaan harrastustoiminnassa ja millaisia tekemisen paikkoja teillä olisi tarjota aktiivisille ja osaavilla maahanmuuttajille?
  • Mitä tarvitaan, että toimintaan pääsee mukaan?
  • Miten luodaan avointa ja yhdenvertaista harrastustoimintaa?

Työpajan vetäjänä ja kouluttajana toimii Liban Sheikh Rauhankasvatusinstituutista. Lue lisää hankkeesta täällä. Työpaja on suunnattu heille, jotka toimivat Oulun alueen urheiluseuroissa, järjestöissä ja muissa lasten ja nuorten vapaa-ajan toimintaa järjestävissä tahoissa sekä kotouttamistyötä nuorten ja nuorten aikuisten parissa tekeville toimijoille.   

Koulutus on maksuton. ILMOITTAUTUMINEN: pe 26.4 mennessä osoitteeseen: hanna.kuuluvainen@rauhankasvatus.fi 

 

Alaikäisiin kohdistuva kaltoinkohtelu -koulutus

Aika: ke 14.5. klo 12.00-16.00
Paikka:  LS 10, sisäänkäynti A4 / B3, 2. krs (Sisätautien klinikka), OYS

Sisältö:

Koulutus on tarkoitettu lasten ja nuorten kanssa työskenteleville henkilöille sosiaalitoimessa, terveydenhuollossa, opetustoimessa varhaiskasvatuksessa, järjestötoiminnassa, seurakunnissa.

Aiheina mm. kaltoinkohtelun riskitekijät ja rikosepäilyn herääminen, joista tulevat puhumaan Tiina Tenhunen, Minna Kumpuniemi ja Sinikka Autio. Iltapäivällä jakaudutaan itse valittaviin ryhmiin puhumaan eri aiheista:

  • Tietoa lapseen kohdistuneen rikosepäilyn tutkinnasta lastensuojelun kannalta.
  • Käytännön esimerkkejä lapsen kanssa keskusteluun.
  • Keskustelua lapsen kaltoinkohtelun tutkinnasta ja hoidosta terveydenhuollon näkökulmasta.

Ilmoittaudu 30.4. mennessä PPSHP:n koulutuskalenterin kautta.

 

Transsukupuolisuus ja seksuaalinen tasa-arvo

Aika: ma 27.5. klo 9.00-11.00
Paikka: Oulun kaupungin pääkirjasto, Pakkalan sali

Sisältö:

Yhdenvertaisuuskoulutus sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta sekä sen huomioimisesta omassa toiminnassa. Luennoitsija: Kristian Riipi, Oulun SETA ry:stä.

Luento on osa kevään kokemustoimijaluentosarjaa, joka on suunnattu lasten ja nuorten kanssa toimiville. Kokemustoimijaluennoilla on mahdollista saada lisää ymmärrystä, miten eri asiat ja tekijät vaikuttavat ihmisiin sekä miten me työntekijöinä voimme olla lasten ja nuorten tukena.

Ilmoittaudu luennolle: sari.lahdenpera@ouka.fi

 

Ystäväpiiri-koulutus alkaa

Aika (Lähipäivät):

10.9. klo 10-17

11.9. klo 8.30-15.30

7.10. klo 10-17

11.11. klo 10-17

9.12. klo 10-17.

Paikka: Järjestötalo Kumppanuuskeskus, Kansankatu 53 Oulu

Sisältö:

Ystäväpiiri-toiminnan tavoitteena on lievittää ikääntyneiden ihmisten yksinäisyyttä ja auttaa löytämään uusia ystäviä yhteisöllisessä ja vertaistukeen perustuvassa ryhmässä. Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutuksessa opiskellaan toimivan Ystäväpiiriryhmämallin ohjaamisen elementit.

Koulutus on suunnattu iäkkäiden parissa toimiville ammattilaisille ja vapaaehtoisille, jotka haluavat vähentää iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä sekä saada osaamista ryhmänohjaamiseen. Koulutuksessa tutustutaan yksinäisyyteen ilmiönä, paneudutaan ryhmädynamiikkaan, tarkastellaan ja kehitetään omaa toimintaa ohjaajana sekä hyödynnetään taiteen, kulttuurin ja liikunnan mahdollisuuksia ryhmätoiminnassa. Koulutus maksaa 100 €/henkilö, vapaaehtoisille koulutus on maksuton.

Lue lisää ja lmoittaudu 16.8. mennessä täällä tai ottamalla yhteyttä Marjo Pääkköön (puh. 050 324 0690, marjo.paakko@vtkl.fi).

 Muokattu viimeksi: 16.04.2019