Tietoa korona tilanteesta alueellamme

 

Koronavirusepidemian eteneminen on hidastunut Pohjois-Pohjanmaalla merkittävästi. Kun Oulu-Apu lopettaa toimintansa heinäkuun lopussa, ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta alueellamme löytyy Oulun kaupungin ylläpitämiltä korona sivuilta.
Ajankohtaista tietoa koronavirus tilanteesta

 


Tule korona-ajan vapaaehtoiseksi.  Voit ilmoittautua tehtäviin jo etukäteen.

Vapaaehtoiset ovat tärkeä voimavara kaikessa auttamisessa. Korona toi mukanaan omat haasteensa, joihin pystyimme vastaamaan vain vapaaehtoisten avulla. Juuri nyt tautitilanne on rauhallinen ja korona-ajan tehtävät päättyvät kesän jälkeen. Voit kuitenkin ilmoittautua vapaaehtoiseksi mahdollisiin Koronan toisen aallon vapaaehtoistehtäviin. Näin voimme auttaa riskiryhmäläisiä nopeasti tilanteen vaatiessa ja pystymme käynnistämään toimintamme uudelleen sujuvasti.
Oulun kaupunki, seurakunnat ja järjestöt tekivät keväällä ja kesällä 2020 yhteistyötä huolehtien oululaisista poikkeusaikana. Vuolteen Lähiapu toimi erityisesti riskiryhmiin kuuluvien ihmisten auttamiseksi heinäkuun loppuun saakka. Vuolteen VARES-verkosto oli myös aktiivisesti mukana Oulu-Avussa.

Tutustu ja ilmoittaudu mahdollisiin tuleviin tehtäviin. Voit valita kuinka usein autat, mihin kellonaikaan ja millä asuinalueella.

Ruoka-avun kassien pakkaaminen 
Ikäihmisten ruokaostosten kerääminen kaupassa
Asiointiapu asuinalueellasi
Lähiapu-toiminnan vapaaehtoinen

 


Tälle sivulle olemme keränneet yhdistysten, Oulun kaupungin ja seurakuntien ym. organisaatioiden järjestämiä korona-ajan tukitoimia virkistystä unohtamatta.

Asiointiapu
Muu apu
Keskusteluapu
Virkistystä

 

Asiointiapu

Caritaksen AsiointiJelppi apuna yli 70-vuotiaille oululaisille.  Yhteydenotot 044 468 4201 tai sähköpostitse matleena.keranen@caritaslaiset.fi arkisin klo 8-11 välillä. HUOM! Jelppi toimii 14.8. saakka.

Vuolle Setlementin LÄHIAPU-toiminnan asiointiapu erityisesti riskiryhmiin kuuluville. Yhteydenotot p. 08 815 4050 tai lahiapu@vuolleoulu.fi Tavoitat meidät arkisin ma – pe klo 9.00 – 13.00. HUOM! Lähiapu toimii heinäkuun loppuun 31.7. saakka. 

MunOulu -nettisivuilta löytyy yhteystietoja mm. eri puolilla Oulua toimivien asukastupien tarjoamasta asiointiavusta sekä mm. seurakuntien tarjoamasta ruoka-avusta.

Oulu-Apu Oulun kaupungin, Oulun seurakuntien ja järjestöjen yhteinen Oulu- apu toimii oululaisten hyväksi.

Oulu- apu antaa ruoka- ja asiointiapua, neuvontaa sekä keskusteluapua ja psyykkistä tukea.

HUOM! Oulu-apu toimii heinäkuun loppuun 31.7. saakka.

 


Muu apu

Auta Lasta ry  Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi arjen helpottajaksi lapsiperheille.

Monilapsissa perheissä vanhemmat kertovat, että koulunkäynti ja arki on nyt haasteellista. Vanhempia helpottaisi esim. jos joku ottaisi muutaman lapsen ja ulkoiluttaisi heitä. Sillä aikaa vanhempi voisi keskittyä kotiaskareisiin.

Yhden vanhemman perheissä kaupassa asiointi on hankalaa, koska lapsia ei voi jättää yksin ja kauppaan vieminen altistaa tartunnoille. Kaupassa asiointi voisi helpottaa perhettä. Voit ilmoittautua toimintaamme verkkosivujen kautta www.lapsirikas.fi

Oulu-Apu   Oulu- apu antaa ruoka- ja asiointiapua, neuvontaa sekä keskusteluapua ja psyykkistä tukea. HUOM! Oulu-apu toimii heinäkuun loppuun 31.7. saakka.

Pelastakaa Lapset ry   Auta lapsiperheitä koronatilanteen ahdingossa taloudellisesti.  Pelastakaa Lapset ry vastaa perheiden hätään lisäämällä tukeaan. Jaamme mm. lahjakortteja ruokakauppoihin vähävaraisille lapsiperheille. 70 euron arvoisella lahjakortilla perhe saa ruoka-apua, joka auttaa konkreettisesti vaikeimman hetken yli.
Tilanne Suomessa muuttuu päivittäin. Lisäämme tukeamme mahdollisuuksien mukaan, mutta tarvitsemme siihen sinun apuasi. Osallistu keräykseen ja auta lapsia ja lapsiperheitä. Keräyslupa: Poliisihallitus RA/2017/823. Varat käytetään Pelastakaa Lasten työhön kotimaassa

Pohjois-Suomen seksuaalineuvonta keskus  Tietoiseksi Tarjoamme maksutonta ja ikärajatonta seksuaalineuvontaa kaikille palveluista hyötyville. Seksuaalineuvontatapaamiset toteutuvat myös näin korona-aikana, mutta kasvokkaisten tapaamisten sijaan tapaamiset järjestetään videovälitteisesti tai puhelinaikoina. Laajennamme ajanvarauksettoman seksuaalineuvontapuhelimemme aukioloaikoja toistaiseksi. Ajanvaraukseton seksuaalineuvontapuhelimemme palvelee numerossa 040-6753200 ma-ti klo 12-15, ke klo 14-17 ja pe klo 12-15. Lisäksi seksuaalineuvonta-chat päivystää maanantaisin klo 14-16 ja torstaisin klo 9-12, kunnes toisin ilmoitetaan.

 


Keskusteluapu

Hyvän mielen talo Kaipaatko keskusteluaikaa keventääksesi mieltäsi?
Voit keskustella työntekijöidemme kanssa joko puhelimitse tai Teams-sovelluksella* arkisin klo 9–14. Numeromme on 041 463 5712.
Omaisten ja läheisten asioissa voit soittaa myös numeroon 041 540 2354, arkisin klo 10–12 ja ma–to klo 17–18.
Halutessasi voit laittaa myös sähköpostia osoitteeseen info(at)hyvanmielentalo.fi tai viestin tekstarilla ja soitamme sinulle.
Älä jää yksin!

Maahanmuuttajille    ODL 

Keskusteluapua ja psykososiaalista tukea etäpalveluna maahanmuuttajaperheiden 15–49-vuotiaille vanhemmille, joilla ei ole työ- eikä koulutuspaikkaa MAPPI-hankkeen kautta.
050 312 5705 / Riitta
050 312 5668 / Piia
050 312 5813 / Pauliina
Arkisin klo 9–16
Mapin nettisivut

Rikosuhripäivystyksen 116 006 -puhelin on auki arkisin aamusta iltaan, klo 9-20.

Oulun Ensi- ja turvakoti Oulun turvakodin 24/7 päivystysnumero 0400 581606

Caritaksen SoittoJelppi apuna yli 70-vuotiaille oululaisille. Yhteydenotot 044 468 4201 tai sähköpostitse matleena.keranen@caritaslaiset.fi
arkisin klo 8-11 välillä. HUOM! Jelppi toimii 14.8. saakka.

ODL Porina yli 65-vuotiaille oululaisille, puhelinnumero 050 312 5688. Puheluluihin vastataan arkisin klo 12-15 välisenä aikana.

Oulun Kriisikeskus Oulun seudun Mielenterveysseura ry:n ylläpitämä keskusteluapu. Äkillisen kriisin kohdatessa voi soittaa ajanvarausnumeroon 044 369 0500 arkisin klo 9-14. Oulun Kriisikeskus on suljettu 20.-31.7.2020

Mannerheimin Lastensuojeluliiton auttavat puhelin- ja nettipalvelut vanhemmille: Vanhempainpuhelin numero 0800 92277, chat ja nettikirje. Auttavat puhelin- ja nettipalvelut Huom! Vanhempainpuhelin ja nettipalvelut ovat kesätauolla 19.6.–9.8.2020 lapsille ja nuorille: Lasten ja nuorten puhelin, numero 116 111, chat ja nettikirjepalvelu. Lasten ja nuorten puhelin vastaa kesäajan.

Oulun Seudun Omaishoitajat ry:n omaishoitajien palveleva puhelin ma-pe p. 040 526 8105 ja chat. 22.6. – 31.7. välisen ajan Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteeri on suljettuna ja avoinna jälleen 3.8. alkaen.

Oulun ev.lut. seurakunnat  Vaikka kasvokkain kohtaamista on jouduttu rajoittamaan, seurakuntien työntekijät ovat edelleen ihmisten tukena ja tavoitettavissa. Seurakunnissa on avattu puhelinnumeroita, joihin voi soittaa sielunhoidollista keskustelua varten.

Vuolle Setlementti ry Tyttöjen Talon toimintaan ovat tervetulleita 12-29-vuotiaat tytöt, nuoret naiset ja sukupuolisuuttaan pohtivat. Toimintojamme on siirretty toteutettaviksi erilaisten verkkoalustoiden sekä muiden etäyhteyksien avulla. Ajankohtaiset toimintomme näet täältä. Yksilötapaamisiin voi myös varata aikoja. Toteutamme nämä tapaamiset etäyhteyksin. Tästä yhteystietoihimme.

Vuolle Setlementti ry  Poikien Talo on turvallinen paikka, jonne jokainen 12–29 –vuotias poika ja mies voi tulla. Näin korona aikaa talon toiminta on siirrytty verkkoon.  Viikko-ohjelmat näet  linkistä. Ohjelmassa mm. virtuaalikahvit, pelinurkkaus, miesten vuoro.

 


Virkistystä

ODL   ODL on käynnistänyt Virtuaalivilkutus -kampanjan, jolla haastetaan ihmisiä ilahduttamaan hoivakotien asukkaita WhatsAppin välityksellä toimitettavalla tervehdyksellä. Tervehdys voi olla vaikkapa laulu, runo, piirustus tai tunnelmia kevään edistymisestä.
Tervehdykset lähetetään WhatsAppilla numeroon 050 420 4899.

Hyvän Mielen talo   Kaipaatko tekemistä Tänä keväänä kodista on tullut monelle tärkeä paikka – ainakin siltä kannalta, että nyt suositelluinta on viettää aikaa nimenomaan kotona ilman turhia käyntejä julkisilla paikoilla. Esimerkiksi kävelyllä voi tietenkin käydä, mutta kun kävelykilometrejä on lasissa jo useampi sata, saattaa mieleen tulla pieni toive myös jostain muusta tekemisestä.

Oulun kaupungin kirjastot 

Oulun Seudun Muistiyhdistys ry  OSMYTV  Laula kanssain Tervetuloa laulamaan kanssamme tuttuja lauluja! Tuokio kestää noin 40 minuuttia Se sisältää laulujen lisäksi myös rytmittelyä sekä musiikin ja liikkeen yhdistävän harjoituksen.  Luontohetkisarja tästä osoitteesta ja keväinen toiverunohetki tästä osoitteesta.

Oulun teatteri  Kuuntele Saima Harmajan  runo Toukokuun sade on myös runokokoelmasta Sateen jälkeen (1935).
Lukijana näyttelijämme Janne Raudaskoski. Kuvitus Piia Välitalo. Yhteistyössä mukana Oulun kaupunginkirjasto.

Vuolle opisto  Liikettä niveliin!  Virkisty työpäivän tai vaikka television katselun välissä.

Oulun taidemuseo Juuri valmistunut virtuaalikierros vie kaikki taiteenystävät uudenlaiseen elämykseen. Laita kuulokkeet korville, nojaa taaksepäin ja nauti kierroksesta – vaikkapa kotisohvaltasi. Ellen Thesleff Aurinkosuudelma.

Kissajumppa

Suomen Selkäliitto  Helppo kahdeksan liikkeen taukojumppa, jolla ehkäiset selkä- ja niska-hartiakipuja. Voit tehdä taukojumppaliikkeitä pienessäkin tilassa, työssä ja vapaa-ajalla.

Hajurako  musiikkivideo Perämeren jäällä kuvattu Hajurako-musiikkivideo – Jukka Takalo hiihtää merellä ja laulaa käsidesivesipesusta.

Lahti Sinfonia 62 soittajaa kotistudioilta soittaa Finlandia hymnin.

Vuolle Opisto Liikettä niveliin!  Vinkkivideot – Fortnite tanssiliike HYPE  Virkisty tanssin rytmissä.

 

Pidetään huolta toisistamme.
On tärkeää, että noudatamme yleisiä ohjeita ja viranomaisten määräyksiä näinä haastavina aikoina.Muokattu viimeksi: 30.07.2020