Tule korona-ajan vapaaehtoiseksi.  Kaikki apu on nyt tarpeen. 

Vapaaehtoiset ovat tärkeä voimavara kaikessa auttamisessa. Korona-aika on tuonut omat haasteensa, joihin pystymme vastaamaan vain vapaaehtoisten avulla. 

Oulun kaupunki, seurakunnat ja järjestöt tekevät yhteistyötä huolehtien oululaisista.Vuolteen Lähiapu toimii erityisesti riskiryhmiin kuuluvien ihmisten auttamiseksi noin 10 km säteellä Oulun keskustasta. Vuolteen VARES-verkosto on mukana Oulu-Avussa. Tutustu ja ilmoittaudu näihin tehtäviin. Voit valita kuinka usein autat, mihin kellonaikaan ja millä asuinalueella.
Ruoka-avun kassien pakkaaminen 
Ikäihmisten ruokaostosten kerääminen kaupassa
Asiointiapu asuinalueellasi
Lähiapu-toiminnan vapaaehtoinen

 


Tälle sivulle olemme keränneet yhdistysten, Oulun kaupungin ja seurakuntien ym. organisaatioiden järjestämiä korona-ajan tukitoimia virkistystä unohtamatta.

Asiointiapu
Muu apu
Keskusteluapu
Virkistystä

 

Asiointiapu

Caritaksen AsiointiJelppi apuna yli 70-vuotiaille oululaisille.  Yhteydenotot 044 468 4201 tai sähköpostitse matleena.keranen@caritaslaiset.fi arkisin klo 8-11 välillä.

Vuolle Setlementin LÄHIAPU-toiminnan asiointiapu erityisesti riskiryhmiin kuuluville. Yhteydenotot p. 08 815 4050 tai lahiapu@vuolleoulu.fi Tavoitat meidät arkisin ma – to klo 9.00 – 15.00 ja pe klo 9.00 – 13.00.

MunOulu -nettisivuilta löytyy yhteystietoja mm. eri puolilla Oulua toimivien asukastupien tarjoamasta asiointiavusta sekä mm. seurakuntien tarjoamasta ruoka-avusta.

Oulu-Apu Oulun kaupungin, Oulun seurakuntien ja järjestöjen yhteiseen Oulu- apuun kuuluu aluksi vanhusten yli 80v tilanteen kartoittaminen pääosin puhelimitse. Sen lisäksi Oulu- apu antaa ruoka- ja asiointiapua, neuvontaa sekä keskusteluapua ja psyykkistä tukea.

 


Muu apu

Auta Lasta ry  Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi arjen helpottajaksi lapsiperheille.

Monilapsissa perheissä vanhemmat kertovat, että koulunkäynti ja arki on nyt haasteellista. Vanhempia helpottaisi esim. jos joku ottaisi muutaman lapsen ja ulkoiluttaisi heitä. Sillä aikaa vanhempi voisi keskittyä kotiaskareisiin.

Yhden vanhemman perheissä kaupassa asiointi on hankalaa, koska lapsia ei voi jättää yksin ja kauppaan vieminen altistaa tartunnoille. Kaupassa asiointi voisi helpottaa perhettä. Voit ilmoittautua toimintaamme verkkosivujen kautta www.lapsirikas.fi

Oulu-Apu  Oulun kaupungin, Oulun seurakuntien ja järjestöjen yhteiseen Oulu- apuun kuuluu aluksi vanhusten yli 80v tilanteen kartoittaminen pääosin puhelimitse.  Sen lisäksi Oulu- apu antaa ruoka- ja asiointiapua, neuvontaa sekä keskusteluapua ja psyykkistä tukea.

Vuolle Setlementti ry  Aikuisten digitaidot, Digiopastusta etänä Ilmoittautumalla Etädigitreffeille saat sähköpostitse tai WhatsApp-viestinä viikoittain mukavia digitehtäviä ja tukea digiasioissa. Ilmoittaudu numeroon 050 3576 489. Voit myös osallistua ”Mistä sinä saat voimaa korona-aikana?” -kirjoitushaasteeseen: https://forms.gle/vKxEDhoofmARTjB59.

Pelastakaa Lapset ry   Auta lapsiperheitä koronatilanteen ahdingossa taloudellisesti.  Pelastakaa Lapset ry vastaa perheiden hätään lisäämällä tukeaan. Jaamme mm. lahjakortteja ruokakauppoihin vähävaraisille lapsiperheille. 70 euron arvoisella lahjakortilla perhe saa ruoka-apua, joka auttaa konkreettisesti vaikeimman hetken yli.
Tilanne Suomessa muuttuu päivittäin. Lisäämme tukeamme mahdollisuuksien mukaan, mutta tarvitsemme siihen sinun apuasi. Osallistu keräykseen ja auta lapsia ja lapsiperheitä. Keräyslupa: Poliisihallitus RA/2017/823. Varat käytetään Pelastakaa Lasten työhön kotimaassa

Oulun Ensi- ja turvakoti ry   Oulun turvakodin 24/7 päivystysnumero 0400 581606Jokaiselle lapselle lounas Perjantaina 20.3. käynnistettiin Jokaiselle lapselle lounas -kampanja. Kampanjassa toimitetaan ruokakasseja vähävaraisille lapsille poikkeustilan ajan 13.4. saakka. Ruokakassien toimitus ja jakelu toteutetaan yhteistyössä yhteiskunnallinen yritys Vennerin, Hope ry:n, Ensi- ja turvakotien liiton ja sen jäsenyhteisöjen, Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Marttaliiton kanssa.  Jos haluat auttaa, osta kassi tai sen osa Vennerin verkkokaupasta. Voit valita 15-90 euron välillä. Lue lisää… 

Pohjois-Suomen seksuaalineuvonta keskus  Tietoiseksi Tarjoamme maksutonta ja ikärajatonta seksuaalineuvontaa kaikille palveluista hyötyville. Seksuaalineuvontatapaamiset toteutuvat myös näin korona-aikana, mutta kasvokkaisten tapaamisten sijaan tapaamiset järjestetään videovälitteisesti tai puhelinaikoina. Laajennamme ajanvarauksettoman seksuaalineuvontapuhelimemme aukioloaikoja toistaiseksi. Ajanvaraukseton seksuaalineuvontapuhelimemme palvelee numerossa 040-6753200 ma-ti klo 10-16, ke klo 12-18 ja to-pe klo 10-16. Lisäksi seksuaalineuvonta-chat päivystää tällä viikolla 17.-19.3 ti-to klo 13-15 ja ensi viikosta eteenpäin ma-pe klo 13-15, kunnes toisin ilmoitetaan.

 


Keskusteluapu

Hyvän mielen talo Kaipaatko keskusteluaikaa keventääksesi mieltäsi?
Voit keskustella työntekijöidemme kanssa joko puhelimitse tai Teams-sovelluksella* arkisin klo 9–14. Numeromme on 041 463 5712.
Omaisten ja läheisten asioissa voit soittaa myös numeroon 041 540 2354, arkisin klo 10–12 ja ma–to klo 17–18.
Halutessasi voit laittaa myös sähköpostia osoitteeseen info(at)hyvanmielentalo.fi tai viestin tekstarilla ja soitamme sinulle.
Älä jää yksin!

Rikosuhripäivystyksen 116 006 -puhelin on auki arkisin aamusta iltaan, klo 9-20.

Oulun Ensi- ja turvakoti Oulun turvakodin 24/7 päivystysnumero 0400 581606

Suomen Punainen Risti    Auttava puhelin kaikille, keskusteluapua poikkeusoloissa ma-pe klo 9-21, p. 0800 100 200.

Caritaksen SoittoJelppi apuna yli 70-vuotiaille oululaisille. Yhteydenotot 044 468 4201 tai sähköpostitse matleena.keranen@caritaslaiset.fi
arkisin klo 8-11 välillä.

ODL Porina yli 65-vuotiaille oululaisille, puhelinnumero 050 312 5688. Puheluluihin vastataan arkisin klo 12-15 välisenä aikana.

Oulun Kriisikeskus Oulun seudun Mielenterveysseura ry:n ylläpitämä keskusteluapu. Äkillisen kriisin kohdatessa voi soittaa ajanvarausnumeroon 044 369 0500 arkisin klo 9-14.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton auttavat puhelin- ja nettipalvelut vanhemmille: Vanhempainpuhelin numero 0800 92277, chat ja nettikirje. Auttavat puhelin- ja nettipalvelut lapsille ja nuorille: Lasten ja nuorten puhelin, numero 116 111, chat ja nettikirjepalvelu.

Ikäihmisten iltaluuri, Ikäihmisten olohuoneen toimintaa, vastaa ke – su klo 16 – 19.30 numeroista 040 587 9725 tai 040 768 0332.

Oulun Seudun Omaishoitajat ry:n omaishoitajien palveleva puhelin ma-pe p. 040 526 8105 ja chat.

Oulun ev.lut. seurakunnat  Vaikka kasvokkain kohtaamista on jouduttu rajoittamaan, seurakuntien työntekijät ovat edelleen ihmisten tukena ja tavoitettavissa. Seurakunnissa on avattu puhelinnumeroita, joihin voi soittaa sielunhoidollista keskustelua varten.

Oulun eläkkeensaajat ry Ystäväpuhelin Yhdistys aloittaa ystäväpuhelimen. Sen tarkoituksena on lieventää yksinäisyyden tunnetta yksin asuvien/ yksinäisyyttä tuntevien riskiryhmään kuuluvien jäsenten keskuudessa. Alla olevat puhelimet vastaavat 30.3.-19.4.2020 välisenä aikana klo 12.00-16.00. Voit soittaa ns. matalalla kynnyksellä. Merja Karjalainen 050 5384021, Eljas Kemppainen 041 5067165….

Vuolle Setlementti ry Tyttöjen Talon toimintaan ovat tervetulleita 12-29-vuotiaat tytöt, nuoret naiset ja sukupuolisuuttaan pohtivat. Toimintojamme on siirretty toteutettaviksi erilaisten verkkoalustoiden sekä muiden etäyhteyksien avulla. Ajankohtaiset toimintomme näet täältä. Yksilötapaamisiin voi myös varata aikoja. Toteutamme nämä tapaamiset etäyhteyksin. Tästä yhteystietoihimme. Tyttöjen Talon ohjaajat tukipuhelimen numero on 08 815 4030

Vuolle Setlementti ry  Poikien Talo on turvallinen paikka, jonne jokainen 12–29 –vuotias poika ja mies voi tulla. Näin korona aikaa talon toiminta on siirrytty verkkoon.  Viikko-ohjelmat näet yllä avautuvasta linkistä. Ohjelmassa mm. virtuaalikahvit, pelinurkkaus, miesten vuoro. Poikien Talon ohjaajat tavoittaa numerosta 08 815 4020.

 


Virkistystä

Hyvän Mielen talo   Kaipaatko tekemistä Tänä keväänä kodista on tullut monelle tärkeä paikka – ainakin siltä kannalta, että nyt suositelluinta on viettää aikaa nimenomaan kotona ilman turhia käyntejä julkisilla paikoilla. Esimerkiksi kävelyllä voi tietenkin käydä, mutta kun kävelykilometrejä on lasissa jo useampi sata, saattaa mieleen tulla pieni toive myös jostain muusta tekemisestä.

Oulun kaupungin kirjastot 

Oulun Seudun Muistiyhdistys ry  OSMYTV  Laula kanssain Tervetuloa laulamaan kanssamme tuttuja lauluja! Tuokio kestää noin 40 minuuttia Se sisältää laulujen lisäksi myös rytmittelyä sekä musiikin ja liikkeen yhdistävän harjoituksen.  Luontohetkisarja tästä osoitteesta ja keväinen toiverunohetki tästä osoitteesta.

Oulun teatteri  Kuuntele Saima Harmajan  runo Toukokuun sade on myös runokokoelmasta Sateen jälkeen (1935).
Lukijana näyttelijämme Janne Raudaskoski. Kuvitus Piia Välitalo. Yhteistyössä mukana Oulun kaupunginkirjasto.

Vuolle opisto  Liikettä niveliin!  Virkisty työpäivän tai vaikka television katselun välissä.

Oulun taidemuseo Juuri valmistunut virtuaalikierros vie kaikki taiteenystävät uudenlaiseen elämykseen. Laita kuulokkeet korville, nojaa taaksepäin ja nauti kierroksesta – vaikkapa kotisohvaltasi. Ellen Thesleff Aurinkosuudelma.

Kissajumppa

Suomen Selkäliitto  Helppo kahdeksan liikkeen taukojumppa, jolla ehkäiset selkä- ja niska-hartiakipuja. Voit tehdä taukojumppaliikkeitä pienessäkin tilassa, työssä ja vapaa-ajalla.

Hajurako  musiikkivideo Perämeren jäällä kuvattu Hajurako-musiikkivideo – Jukka Takalo hiihtää merellä ja laulaa käsidesivesipesusta.

Lahti Sinfonia 62 soittajaa kotistudioilta soittaa Finlandia hymnin.

Vuolle Opisto Liikettä niveliin!  Vinkkivideot – Fortnite tanssiliike HYPE  Virkisty tanssin rytmissä.

 

Pidetään huolta toisistamme.
On tärkeää, että noudatamme yleisiä ohjeita ja viranomaisten määräyksiä näinä haastavina aikoina.


Muokattu viimeksi: 26.05.2020