Monipuolisia vapaaehtoistehtäviä Mäntykodilla

Suoritus ajankohta: 1.5.2019 / Haku päättyy: 31.12.2019 / esiintyminen, luova toiminta, musiikki, ruoanlaitto, taloustyöt, ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus, tapahtumajärjestely- ja toimitsijatehtävät, ulkoilussa avustaminen, ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta), / Oulun Seudun Mäntykoti ry

Etsimme vapaaehtoistemme joukkoon uusia persoonia! Onko sinulla aikaa, jota haluaisit käyttää ikäihmisten hyväksi tai kuuluuko opintoihisi vapaaehtoistoiminta? Mäntykodilla sinulla on mahdollisuus toimia vapaaehtoisena monipuolisissa, sinua itseäsi kiinnostavissa tehtävissä, esimerkiksi asukkaiden ulkoilu-, laulu- tai lukukaverina, tapahtuma- ja juhla-avustajana, leivontaryhmässä tai Koskenkodin päivätoiminnassa. Lisäksi koulutamme Terttu-riksan kuljettajia, eli riksaluotseja, joiden tehtävänä on tarjota Mäntykodin asukkaille  vapaus tuntea tuuli hiuksissaan! Mikä olisi juuri se juttu, mitä sinä haluaisit tuoda vanhuksillemme? Meillä sinun ajatuksiasi vapaaehtoistoiminnasta ja uusista ideoista kuunnellaan herkällä korvalla. Vapaaehtoistoimintaa tehdään ihan tavallisen ihmisen tiedoin, taidoin ja persoonalla. Voit olla mukana juuri sen verran, kuin ehdit ja jaksat. Mäntykodin vapaaehtoisena pääset mukaan kuukausittain järjestettävään vertaistuelliseen vapaaehtoispalaveriin, jossa pääset jakamaan kokemuksia ja suunnittelemaan tulevaa toimintaa. Vapaaehtoiset saavat mahdollisuuden osallistua erilaisiin koulutuksiin ja vapaaehtoisten virkistystoimintaan. Jos sinulla on aikaa ja kiinnostusta tutustua Mäntykodin vapaaehtoistoimintaan, ota yhteyttä. Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori tapaa ja haastattelee sinut. Voit kertoa, millainen toiminta olisi sinulle mielekästä. Vapaaehtoiseksi ryhtyvien kanssa teemme sopimuksen ja kaikki vapaaehtoisemme ovat vakuutettuja. Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori tukee ja opastaa, että pääset alkuun.

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa,

Kunta
Oulu,

Kaupunginosa / Kylä
Keskusta, Tuira,

Yhteystiedot

Heidi Similä
heidi.simila@mantykoti.fi
044 5504808
Oulun Seudun Mäntykoti ry

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Sovittavissa

Suorittamispaikan esteettömyys

 • Tilaan pääsee pyörätuolilla
 • Tilaan pääsee rollaattorilla
 • Tilassa on inva-wc
 • Pysäköintimahdollisuus

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – ),

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – ),

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille, Nuorille, Perheille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Toivomme, että sinulla on kyky kohdata ikäihminen arvostavasti ja lempeästi.

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Kurssi

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen
 • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori opastaa alkuun ja tukee vapaaehtoista tehtävässään. Yhdessä voidaan käsitellä mahdollisesti vastaan tulevia haasteita. Mäntykodilla järjestetään kuukausittain vertaistuellisia vapaaehtoispalavereita, joissa keskustellaan, jaetaan kokemuksia ja suunnitellaan tulevaa toimintaa. Vapaaehtoiset voivat osallistua koulutuksiin ja vapaaehtoisten virkistystoimintaan. Kaikki vapaaehtoisemme ovat myös vakuutettuja.