Miltä Suomi näyttäisi ilman vapaaehtoistoimintaa? osallistu kampanjaan

Kampanja kysyy, miltä Suomi näyttäisi ilman vapaaehtoistoimintaa

 

Oikeusministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö ja Kansalaisareena ovat käynnistäneet viestintäkampanjan, joka kysyy, miltä Suomi näyttäisi ilman vapaaehtoistoimintaa. Kampanjalla halutaan nostaa valokeilaan vapaaehtoistoiminnan merkitys yhteiskunnassa. Tule mukaan kampanjaan – lue ohjeet tiedotteen alta!

Yli puolet suomalaisista on jossain vaiheessa elämäänsä mukana vapaaehtoistoiminnassa muodossa tai toisessa. Vapaaehtoistoiminnalla tiedetään olevan merkittäviä ihmisten hyvinvointia edistäviä vaikutuksia. Yhdessä tekeminen ja auttaminen vahvistaa yhteiskunnallista osallisuutta ja yhteisöllisyyttä, lisää sukupolvien ja eri ryhmien välistä kanssakäymistä sekä vähentää yksinäisyyttä. Vapaaehtoistoiminnalla on korvaamaton rooli muun muassa urheiluseuroissa, pelastustoiminnassa, potilasjärjestöissä, kotoutumisen parissa, ympäristötyössä ja kulttuurikentällä. Kaikella tällä on tietysti myös merkittävää kansantaloudellista merkitystä.

– Nyt käynnistynyt kampanja liittyy hankkeeseen, jossa haluamme herättää keskustelua vapaaehtoistoiminnan merkittävyydestä sekä yhteiskunnallisesta asemasta ja löytää uusia toimintatapoja, jotta tärkeä työ jatkuu myös tulevaisuudessa, kertoo hankepäällikkö Sini Lahdenperä oikeusministeriöstä.

Lue lisää tästä.