JEP-hanke luo uusia työkaluja nuorten vapaaehtoistoimintaan

Valtakunnallinen hanke JEP – Nuorten näköinen vapaaehtoistoiminta on käynnistynyt Kansalaisareenassa. Hankkeen tarkoituksena on lisätä alle 18-vuotiaiden osallistumista vapaaehtoistoimintaan kehittämällä yhdessä nuorten sekä vapaaehtoistoiminnan tarjoajien kanssa nuoria houkuttelevaa, helposti lähestyttävää ja aidosti osallistavaa vapaaehtoistoimintaa.
Hankkeessa lisätään vapaaehtoistoimintaa tarjoavien järjestöjen ja muiden toimijoiden osaamista nuorten vapaaehtoistoiminnasta koulutuksilla ja käytännön kokeiluilla, joita ideoidaan yhdessä hankkeen aikana luotavien sparrausryhmien kanssa. Hankkeen pääasiallisena kohderyhmänä ovat erityisesti vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit, joille luodaan hankkeen aikana mm. oma osaamismerkki nuorten kanssa tehtävään vapaaehtoistoimintaan.
Lue lisää