Liikuta minua -päivä

 

Liikuta minua –päivää on vietetty Kukan päivänä 13.5. vuodesta 2009. Idean  erityisesti ikääntyvien liikuttamisesta  toteutti Vuolle Setlementin vapaaehtoistoiminnan verkosto VARES. Nykyisin kampanjapäivän aikana lukuisat opiskelijaryhmät, vapaaehtoiset, työyhteisöt ja oppilaat vierailevat ja liikuttavat ikääntyviä ja järjestävät tapahtumia. Myös kotona asuvia ikääntyviä liikutetaan tapahtumapaikoille.  Päivä on odotettu puolin ja toisin.  Lämpimiä kohtaamisia tapahtuu sukupolvien ja eri kulttuurien välillä. Moni saa kaipaamansa kipinän ryhtyä vapaaehtoiseksi.

 

Liikuta minua-päivän tapahtuma

Tänä vuonna Liikuta minua -päivää vietettiin 12.5. klo 13.00-15.00 Ouluhallissa mitä eri tavoin liikuttavien toimintapisteiden innoittamana.

Tapahtuman ohjelmaan kuului mm. seniorisirkuksen kokeilumahdollisuus, käsi- ja satuhierontaa sekä mitä erilaisimmin liikuttavia toimintapisteitä, kuten tuolijoogaa, istumatanssia ja Lavis-lavatanssijumppaa sovellettuna myös pyörätuolin kanssa liikkuville.

Haloo! Pohjois-Pohjanmaa

Toukokuun aikana Haloo! Pohjois-Pohjanmaa -kampanjassa yhdistettiin eri-ikäiset ihmiset keskustelemaan tulevaisuuden Suomesta puhelimitse. Ikäihmisille myös askarreltiin kortteja, piirrettiin kuvia ja kirjoitettiin kirjeitä.

Haloo Pohjois-Pohjanmaahan haastettiin laajasti oppilaita, opiskelijoita ja työyhteisöjä eri puolilla Pohjois-Pohjanmaata.  Tavoitteena ilahduttaa vähintään 100 ikäihmistä Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Tapahtumat ovat osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Toimimme yhteistyössä Liikkumisen unelmavuosi! -verkoston kanssa.
Tutustu  http://www.oulu.unelmatliikkeelle.fi.

 


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Muokattu viimeksi: 15.06.2017